02 maart 2022

Theeboer Weng Won

Graag stel ik je voor aan Weng Won, 4e generatie theeboer, het gezicht achter onze Pouchong uit Wenshan.

Het gezicht achter onze Pouchong

Voor de een gaat het bij het drinken van thee om de beleving die thee met zich mee brengt. Voor de ander gaat het verder. Waar staat de theeplant waar de blaadjes in mijn kop vandaan komen? Hoe ziet de omgeving eruit en wie heeft mijn thee met veel aandacht en kennis gemaakt? In deze blog nemen we je mee naar de oorsprong van onze Pouchong oolong uit Wenshan, het noorden van Taiwan.

Wenshan

De oorsprong

In de groene heuvels van Ping Ling, Wenshan, een regio in de provincie Taipei, ligt de theefabriek Sang Lin, omgeven door adembenemende theeplantages. Wenshan staat bekend als de oorsprong van hoge kwaliteit Pouchong, of Baozhong, oolong. Deze theesoort is zeer licht geoxideerd en staat bekend om zijn frisse en bloemige aroma's.

Generatie op generatie

Tea Master

De theeplantage waar de Pouchong vandaan komt die we voor HAO TCHA hebben geselecteerd, wordt gerund door theeboer Weng Won. Hij is de 4e generatie, wat betekent dat veel kennis en kunde binnen zijn familie zijn doorgegeven. Sinds zijn tienerjaren beheerst hij het ambacht van thee zetten. Met meer dan 50 jaar praktijkervaring is Weng een echte Tea Master.

Kansen

Export

Weng Won ontdekte dat er, naast de focus op de productie van thee van topkwaliteit, ook groeimogelijkheden zijn in exportgebieden, zoals Europa en de VS. Deze landen hechten steeds meer waarde aan certificering. Deze theeboer speelt hier slim op in en kan daardoor een grotere groep theeliefhebbers blij maken met zijn prachtige thee.

Ontwikkeling

Geconfronteerd met de vergrijzing van de plukkers en het productiepersoneel, werd een verdere ontwikkeling van de automatisering in de productie noodzakelijk. Een voorbeeld hiervan is de energie-efficiënte droger die een verhoging van de productie en een verbetering van de kwaliteit mogelijk maakt. Er werd ook geïnvesteerd in nieuwe snoeimethoden. Het huidige productieproces is minder arbeidsintensief en wordt minder beïnvloed door weersveranderingen.
Focus op trends

Nieuwste technologie

De productiemethoden blijven zich ontwikkelen. Weng Won leert niet alleen van de generatie van zijn vader, maar is ook op de hoogte van nieuwe technologieën. Zo wordt er bijvoorbeeld Pouchong aromadamp opgevangen die op de markt wordt gebracht als natuurlijk Pouchong gearomatiseerd water. Daarnaast worden er piramidetheezakjes geproduceerd met kleine bladdelen van Pouchong, vanwege de vraag vanuit de markt. Nieuwe ideeën en uitdagende situaties zijn een enerverend onderdeel van het werk van een theeboer, elke dag weer.

Nieuwsgierig?

Ben je na het lezen van het verhaal van deze theeboer nieuwsgierig geworden naar deze thee? Lees dan meer over de typische smaakeigenschappen van deze intens bloemige en verfrissende oolong. Of bestel direct als je al overtuigd bent.
Ontdek onze Pouchong Wenshan Oolong
Moment of reflection

Exclusieve pure thee uit Taiwan

Wij maken het je graag makkelijk

Gratis verzending binnen NL bij bestellingen vanaf € 30. Voor vragen, zie veelgestelde vragen bij onze Klantenservice pagina.

A Moment of reflection

Proef de meest bijzondere theesoorten van Taiwan

We geloven in het vinden van balans. Je zou ook kunnen zeggen, het is het blijven zoeken naar balans. We bewegen tenslotte mee met de golven van het leven, met de ups en downs. HAO TCHA is een manier om je op je gemak te voelen. Om een moment van reflectie en innerlijke rust te vinden.

Ontdek Taiwanese thee